Onze pedagogisch medewerkers

Kirsten van Wijk

Ik ben Kirsten van Wijk (’73), moeder van 3 kinderen (’98, ’00 en ’02) en al vanaf het prille begin werkzaam bij Opvang Krullevaartje.

Naast mijn werk op het kinderdagverblijf heb ik sinds april 2014 een eigen bedrijf: Peterselie & co. Ik ben voedingscoach en ik geef kookworkshops. Ik heb me gespecialiseerd in voeding voor kinderen en de relatie voeding en hormonen.

Naast koken en bakken houd ik van lezen en allerlei vormen van handwerk, zoals breien, haken, naaien en tekenen.

Loes Voorthuis

Ik ben Loes Voorthuis. Ik ben 56 jaar, ben getrouwd met Frans en heb drie volwassen kinderen. Ik werk sinds 2008 bij het Krullevaartje op de BSO. Eerst op Parcival en sinds deze zomer op de kleuter BSO Litha.
Mijn drie kinderen zijn allemaal naar de Vrije School geweest, zowel basisschool als de middelbare school. Ze studeren nu of hebben werk en wonen sinds kort alle drie zelfstandig.

Ik heb mij sinds ze naar school gingen verdiept in de antroposofie en daar veel antwoorden gevonden op opvoedingsvragen die ik tegenkwam. Vandaar dat het werken bij een door de antroposofie geïnspireerde instelling als het Krullevaartje mij zeer aantrok.

Het werk met kinderen vind ik nog steeds inspirerend en het leuke aan kinderen is dat ze zo open en eerlijk zijn. Ik heb met elk kind een aparte en bijzondere band. Ik probeer bij een kennismaking het kind te leren kennen en ze langzaam te laten wennen aan de gewoontes en het ritme van de BSO. Vaak zijn kinderen moe als ze uit school komen en ik laat ze dan ook rustig bijkomen door ze even buiten te laten spelen en daarna iets te drinken en te eten aan te bieden. Verder mogen de kinderen vooral vrij spelen of knutselen en tekenen. Ook lees ik graag voor uit de sprookjes van Grimm, of een ander actueel verhaaltje. Ik houd van schilderen, naaien en breien en koken.

Esmée de Rooij

Mijn naam is Esmée de Rooij en ik woon in Almere-muziekwijk samen met mijn ouders, René en Veronica de Rooij en mijn oudere zus Saskia.

Mijn moeder Veronica de Rooij is al acht jaar werkzaam in het kinderdagverblijf van Will en Anneke. Ik kwam als kind regelmatig op bezoek en heb toen ook mijn passie voor het werken met kinderen gevonden.

Ik besloot een studie te gaan volgens als Sociaal Agogisch Werker aan het ROC Top en in mijn eerste jaar heb ik mijn stage ook gevolgd bij het Krullevaartje. Hierin heb ik de Antroposofische visie en werkwijze leren kennen en deze manier van omgang met de kinderen beviel mij erg goed! Nu mijn studie is afgerond ben ik erg blij nu ook mij te mogen aansluiten bij het team van het Krullevaartje.

Sandra Kakes

Ik ben Sandra Kakes en woon met mijn man Rik, onze dochter Femke en twee katten in Almere.

Met mijn gezin heb ik veel van de wereld gezien en hebben we een aantal jaren in Amerika en in Australië gewoond. In 2010 zijn we terug naar Nederland gekomen, onze dochter begon toen met de middelbare school. Voor mij ook tijd om iets nieuws te gaan doen. Ik ben de opleiding tot pedagogisch medewerker gaan volgen en ben in 2011 als stagiaire bij Opvang Krullevaartje gekomen. Dit was thuiskomen voor mij. Ik vind het een hele fijne plek om te werken en vind dat er lief en zorgzaam met de kinderen wordt omgegaan. De visie waarin wij werken past goed bij mij en vanaf het moment dat ik bij Opvang Krullevaartje ben gekomen heb ik veel geleerd over deze antroposofische visie door middel van cursussen en het lezen van boeken. Op dit moment volg ik een VVE (voor– en vroegschoolse educatie) cursus, de antroposofische versie van de methode Speelplezier.

Ik werk twee dagen op Ostara, de 3+ groep, en af en toe val ik in op een andere groep. Ook ben ik één van de personeelsvertegenwoordigers.
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om tijd door te brengen met mijn gezin en om te sporten, zoals Body Balance en hardlopen. Andere dingen die ik leuk vind zijn lezen, knutselen, handwerken en nieuwe recepten uitproberen.

Wilma Poolman

Ik ben Wilma Poolman, moeder van Robin (23 jaar) en Kelly (20 jaar). Samen met Kelly en de 2 katten woon ik in Almere. Vanaf 1981 werk
ik met kinderen. Astma Centrum Heideheuvel, Blinden instituut Elisabeth
Calis (Visio), en Jenaplanschool de Kring zijn mijn vorige werkgevers
geweest. Vanaf 2008 ben ik als ZZP er werkzaam geweest als zorgverlener
bij kinderen en ouders die extra hulp nodig hadden op school of thuis.

Sinds 2010 ben ik verbonden aan de Kinderopvang Het Krullevaartje. Door
de aangeboden cursussen heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in de antroposofie, en ik leer nog elke dag! In alle groepen ben ik wel geweest. Nu is Dana en de BSO mijn vaste werkplek. Het werken in
een fijn gebouw met ons fantastische team collega’s zorgen voor een prettige warme werksfeer waar kinderen zich veilig en thuis kunnen
voelen. Tuinieren, lezen, wandelen, dagjes weg, creatief bezig zijn,
zijn de dingen die ik doe als ik vrij ben.

Melody

Mijn naam is Melody en ik werk vanaf 2010 bij Opvang Krullevaartje. U vindt mij voornamelijk op de babygroep Nehalennia, maar ook wel op de andere groepen en af en toe zelfs op de BSO. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

Ik heb diploma’s Maatschappelijke zorg, Pedagogisch medewerker niveau 4 en vanaf 2015 heb ik ook het diploma Zwemonderwijzeres.

In mijn vrije tijd ben ik de trotse moeder van mijn zoontje Aeden ( 7 jaar). Mijn hobby’s zijn gek doen met mijn zoon, tekenen, zwemmen, hardlopen en kostuumfestivals bezoeken.