Welkom bij Krullevaartje
Stuur een e-mailopvang.krullevaartje@gmail.com
Bel ons036-5353920

Opvang

Opvang Krullevaartje biedt Dagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar en Buitenschoolse Opvang aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ons pedagogisch beleid is geïnspireerd vanuit het antroposofisch mensbeeld. Voor ons betekent dit:

Ontvang de kinderen met eerbied,
voedt ze op in liefde,
en laat ze in vrijheid gaan.

Onze opvangruimtes zijn gezellig ingericht met leuke meubeltjes, speelhoekjes en seizoentafels. De muren zijn gesluierd in warme kleurtinten. Het speelgoed is van hout, metaal, of natuurlijke stoffen en is niet te uitgesproken gevormd, om de kinderlijke fantasie niet te zeer te beperken. De kinderen kunnen het eigen karakter van het materiaal ervaren.

Elke locatie heeft de beschikking over een eigen tuin. Deze zijn slechts deels betegeld. Daar kunnen de kinderen veilig spelen. Je vindt er niet alleen speeltoestellen, maar ook moestuintjes, vruchtbomen en vruchtstruiken. De kinderen kunnen hier niet alleen ervaren hoe groenten en vruchten groeien, maar …. en dat vinden ze nog veel leuker, ze mogen ook volop genieten van de bessen, aardbeien, appels, peren of wat verder maar voorhanden is. De kinderen gaan dagelijks naar buiten. Ze spelen in de tuin of we maken een wandeling met ze, waarbij we de speeltuintjes in de omgeving bezoeken. Als het mooi weer is gaan we picknicken op het gras is de tuin. Als het regent krijgen de kinderen hun regenjasjes en laarsjes aan, zodat er eens even flink in de plassen gestampt kan worden.

De seizoenen zijn bepalend bij het dagelijkse ritme. Het beleven van de seizoenen in hun ritmische afwisseling heeft op het kleine kind een structurerende werking. Door het vieren van de jaarfeesten, (Pasen, St. Jan, Kerstmis e.d.), het doen van de bijbehorende spelletjes en het eten van zelfgebakken lekkers wordt hieraan gewerkt. Het kind ervaart hierdoor dat het deel uitmaakt van een grotere wereld, waar het voorzichtig aan gaat deelnemen.

De voeding van de kinderen is van biologisch- of biologisch-dynamische kwaliteit. Dit wordt voornamelijk ingekocht bij de Hofwebwinkel. Ook bakken we samen met de kinderen geregeld vers brood of andere lekkere dingen.

Wij zijn aangesloten bij:

Bel ons036 - 535 39 20

Het Kleine Paradijs

Henry Moorestraat 81
1328 LT Almere

T: 036-5353920
E: opvang.krullevaartje@gmail.com

Landelijk Registratienummer Kinderopvang:
666739997

BSO Parcival

Andy Warholstraat 27
1328 LA Almere

T: 06 - 39 04 32 79
E: opvang.krullevaartje@gmail.com

Landelijk Registratienummer Kinderopvang:
218970572

BSO Merlijn

Carel Willinklaan 107
1328 LJ Almere

T: 06 – 15216419
E: opvang.krullevaartje@gmail.com

Landelijk Registratienummer Kinderopvang:
113641679